<!--@ParagraphHeading-->

REKRUTTERING

Jeg tror godt, at det kan blive et problem at finde faglært arbejdskraft i fremtiden, fordi de unge ikke gider være håndværkere. De vil hellere være læger, ingeniører eller arkitekter.

John Frambo, Frambo’s VVS og Kloak
 
Læs hvordan Frambo arbejder med mentorer for nydanske ansatte


 

BUNDLINJEN

Jeg har ikke oplevet, at kunder har reageret på, at Karim er muslim eller har en anden baggrund. Tværtimod har jeg et par gange fået at vide af kunder, at ’det var vel nok en sød og dygtig ung mand, der var ude hos os’.
 
Måske er det, fordi det stadig kan overraske nogle mennesker, hvis det ikke er en etnisk dansker, der kommer ud, og så vil de gerne vise deres imødekommenhed og give positiv feedback.
 

Mikkel Johansen, Timber Solutions

Læs hvordan Karim faldt til hos Timber Solutions
 

 

Tema: Nydanske medarbejdere i Danmarks SMV’er


Vidste du...


Hver fjerde SMV'er føler sig 'ikke særlig godt' eller direkte 'dårligt' klædt på til at have ansatte med indvandrer-baggrund på arbejdspladsen.

Kilde: SMVdanmarks mangfoldigheds-undersøgelse


 

Hvad synes kunderne om nydanske medarbejdere? Hvordan holder man julefrokost med en nydansk lærling? Hvor får du hjælp, hvis en nydansk medarbejder taler for dårligt dansk? Er der overhovedet forskel på at have nydanske og etnisk danske medarbejdere?
 

Her kan du høre og se en række danske virksomheder fortælle om deres oplevelse af nydanske ansatte, og du kan samtidig prøve at se tingene fra de nydanske medarbejderes side. 
 

Du kan også klikke ind i menuen til venstre og læse interview med danske virksomheder og eksperter, der zoomer ind på de almindelige problemer og udfordringer, der hører med til et moderne og mangfoldigt arbejdsmarked.

 

Brug SMVdanmarks værktøjskasse

SMVdanmark har samlet en ”værktøjskasse” med en lang række gode råd for små og mellemstore virksomheder med nydanske lærlinge eller ansatte. Gå direkte til værktøjskassen.


 Om Projekt Nydanske Medarbejdere

Projektet er gennemført af:
 

 

SMVdanmark 

&

Klebak & Carboni Kommunikation


med støtte fra

Arbejdsmarkedsstyrelsen 
 

Alle fotos : Klebak & Carboni På dette tema-site kan du finde svar - eller bud på svar - på bl.a. disse spørgsmål:

 

MANGEL PÅ HÆNDER? HVOR FINDER DU FREMTIDENS MEDARBEJDERE?

Bliver der mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden? 
 

Se og hør om fremtiden set fra en række SMV'er
 


HVOR SKAL ARBEJDSKRAFTEN KOMME FRA?

Hvad skal en virksomhed gøre for at tiltrække nydanske medarbejdere?

 

Få mere at vide om rekruttering
 


GAVNER MANGFOLDIGHED DIT FIRMAS BUNDLINJE?

Hvad siger kunderne til, at I har nydanske medarbejdere? Hvad er forskellen på nydanske medarbejdere og de andre ansatte?
 

Mød SMV'er med erfaringer og meninger
 


RAMADAN, JULEFROKOST, BEDERUM, BERØRINGSANGST?

Hvad gør I med julefrokosten? Skal virksomheden tage specielle hensyn til nydanske medarbejdere? Skal I ændre noget i virksomheden, når I har nydanske medarbejdere? 
 

Se og hør mere om forskelle i religion og kultur
 

 

KAN NYDANSKERE KLARE DEN DANSKE VÆRKSTEDSHUMOR?

Hvad synes nydanskere om den danske humor? Forstår nydanskere den danske humor? Hvad siger de andre ansatte til de nydanske kolleger? Hvad betyder det for medarbejderne, at en virksomhed er rummelig? 
 

Læs mere...

 

TALER VI OM DET SAMME?

Er der problemer med sproget? Hvad kan man gøre ved det? Og hvor meget skal man acceptere? Det giver en række virksomheder deres bud på i dette tema.
 

Læs mere...