Annoncehajer

Annoncehajer

Små og mellemstore virksomheder har i årevis været målet for dristige annoncefirmaer, der sælger mere eller mindre fiktive ydelser – på kanten af eller i strid med lovgivningen.

  • Del:

SMVdanmark har tidligere og stærkere end nogen andre organisationer sat fokus på problemet - og det er der kommet gode resultater ud af: Se mere på www.hajnettet.dk.

Det generelle billede, som SMVdanmark ser det, er, at de domme, der er givet til annoncehajer de senere år, har sendt et signal om, at det ikke er gratis at snyde sagesløse virksomheder ved at sælge værdiløse annoncer ved hjælp af aggressiv og vildledende markedsføring – og budskabet er delvist blevet forstået af annoncehajerne. En del af de gamle kendte annoncehajer er lukket eller har droslet ned; andre har slået sig på andre fupnumre - som fx Nordisk EDB Forsyning A/S, der nu sælger printerpatroner - mens andre kører videre som før.

Det er SMVdanmarks opfattelse, at omfanget af problemerne med annoncehajer er blevet mindre. Dette bekræftes i en undersøgelse, SMVdanmark har foretaget blandt mere end 1.000 virksomheder. 38 % svarer, at de får færre opkald i år end på samme tidspunkt sidste år. Virksomhederne får dog stadig mange opkald, – kun 8 % af de udspurgte får slet ingen opkald - men det er SMVdanmarks oplevelse, at den megen fokus på området har gjort virksomhederne mere opmærksomme og at de i højere grad formår at sige fra, inden det går rigtig galt.

Læs mere om SMVdanmarks kamp mod annoncehajerne.

Kontakt

Afdelingschef, chefjurist
Peter Andersen
Chefkonsulent, cand.jur., LL.M.
Jeppe Rosenmejer

Bliv medlem

Et medlemskab af SMVdanmark betyder, at du står sammen med knapt 18.000 andre virksomheder – det giver fordele i mange sammenhænge.

Læs mere om, hvad du får ud af at være medlem.