Skoletilfredshedsundersøgelse

SMVdanmarks skole­tilfredsheds­undersøgelse

SMVdanmarks medlemmer er dybt afhængige af dygtig, faglært arbejdskraft, men søgningen til erhvervsuddannelserne er desværre kraftigt faldende. Derfor gennemførte vi i 2013 en undersøgelse af skoletilfredsheden for at blive klogere på, hvor skoen trykker.

 

  • Del:

SMVdanmark har spurgt mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder om deres oplevelser af samarbejdet med erhvervsskolerne, som er virksomhedernes faste og uundgåelige samarbejdspartnere om hver eneste lærling på erhvervsuddannelserne.

 

Hovedpointer fra skoletilfredshedsundersøgelsen

  • 22 pct. af håndværksmestrene mener ikke, at lærlingene lærer nok på erhvervsskolerne.
  • Mere end 60 pct. af mestrene oplyser, at deres lærlinge får mindre end de 37 timers undervisning om ugen, lærlingen skal have. 25 pct. af virksomhederne peger på, at lærlingen har færre end 32 timer.
  • 30 pct. af virksomhederne mener ikke, skolerne griber tilstrækkeligt ind over manglende mødedisciplin.
  • 14 pct. af mestrene mener, undervisernes kvalifikationer er ringe eller meget ringe.
  • Kun 8 pct. af mestrene finder undervisernes kvalifikationer særdeles gode.
  • 12 pct. mener, niveauet af skolernes udstyr, maskiner og materialer er ringe.

 

Læs hele resultaterne og konklusionerne her:

 

Læs de enkelte dele af undersøgelsen:Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen bygger på svar fra 2.886 virksomheder og 100 lærlinge. 53 pct. af virksomhederne uddanner lærlinge. Virksomhederne fordeler sig geografisk således: 16 pct. i Region Hovedstaden, 18 pct. i Region Sjælland, 29 pct. i Region Midtjylland, 11 pct. i Region Nordjylland og 26 pct. i Region Syddanmark.

Følgende organisationer har deltaget i undersøgelsen: Danske Malermestre, Dansk Håndværk, DS Håndværk & Industri, dofk – Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, Dansk Låsesmede Forening, Skrædderlauget, Foreningen af Auto- og Industrilakerere, Sammenslutningen af Karrosseribyggere og Autooprettere i Danmark, Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark og Danske Anlægsgartnere.